Installation Laddbox Gävle

Installera laddbox & laddstolpar i Gävle & Sandviken

Upptäck de otaliga fördelarna med att investera i din egen privata laddstation. Många elbilsägare är inte medvetna om de fantastiska möjligheter en laddbox öppnar upp för. Med traditionella vägguttag begränsas laddningen till 2,3 kW, men med en laddbox kan du ladda betydligt snabbare och effektivare. Säkerhetsaspekten är också betydande – laddboxen övervakar laddningen och avslutar den när batteriet är fullt eller om eventuella fel skulle uppstå.

Installera en laddstation hemma

Optimera din elbilsladdning genom att ha din egen laddstation hemma, montera en laddbox eller installera en praktisk laddstolpe. Genom att ha en egen laddstation där du bor eller montera en laddbox, samt överväga att inkludera en laddstolpe på din fastighet, säkerställer du enkelhet och tillgänglighet när du behöver ladda din elbil. Glöm tiden det tar att leta efter offentliga laddstationer – nu har du fullständig kontroll över din laddningsprocess precis utanför dörren. Utforska de fördelar som kommer med att ha din egen bekväma laddlösning hemma och göra din elbilsladdning smidig och effektiv.

Elarbete AB är stolt återförsäljare för Wallbox och erbjuder dig som privatperson och fastighetsägare ett färdigt pris på installation av Wallbox Pulsar Plus.

Redan en annan laddbox i sikte?

Oroa dig inte! Vi levererar även laddboxar och laddstolpar från andra tillverkare efter önskemål och behov. Är du osäker på vilken du ska välja kan du såklart fråga oss. Men det finns några saker som är viktigt att tänka på när du väljer laddbox.

Smart att tänka framåt

Var smart idag och slipp onödiga och undvikbara kostnader imorgon. Om laddboxen klarar upp till 22 Kw och är utrustad för att hantera 1- till 3-fas laddning kan du behålla laddboxen ifall du byter bil i framtiden. Det kan vara smart att titta på en laddbox med en fast typ 2-kabel eller typ 2-uttag.

Välj mellan flexibel eller smidig laddning!

Det finns mer information runt en laddboxkabel än man kan först tro. Men det finns egentligen 2 stora alternativ just nu. Antingen har bilägaren med sin egna kabel eller så har laddboxen en kabel. En laddbox som saknar en fast kabel sägs ha ett typ 2-uttag. Då behöver varenda person som ska ladda en egen kabel för att kunna ladda på den laddboxen. Själva kabeln heter Mode 3 Typ 2-kabel. Om det är flera människor som ska ha tillgång till laddstationen kan en laddbox med typ 2-uttag vara mer flexibel. Annars finns alternativet att ha en laddbox med en integrerad kabel. En integrerad kabel kan uppfattas som smidigare då du bara kopllar in bilen direkt från laddboxen.

Välkommen att kontakta oss eller skicka en kostnadsfri offertförfrågan idag!

Vi hjälper även dig med installation av solceller, byte av elcentral, byte av jordfelsbrytare och elarbeten relaterade till renovering av kök och badrum.

Frågor och svar

Vad kostar det att installera en laddbox?

Pris från 8190:- ink montering efter rotavdrag. Men priset på installationen kan variera beroende på vilken modell som passar just dig som kund.
Hör av dig till oss så ser vi över vilken modell som passar och syr ihop ett pris enligt de förutsättningar som finns.

Kan man installera laddbox själv?

Ja, det är möjligt att installera en laddbox själv om du har tillräcklig kunskap och erfarenhet inom elektrisk installation. Det är dock viktigt att notera att elinstallationer kan vara komplexa och kräver kunskap om elektriska system och säkerhetsföreskrifter. Det rekommenderas ofta att anlita en professionell elektriker för att säkerställa en säker och korrekt installation.

Vad ska man tänka på vid installation av laddbox?

När du installerar en laddbox för ditt elfordon är det avgörande att noga överväga platsen, elkapaciteten och säkerheten.
Att samtidigt engagera en auktoriserad elektriker garanterar en smidig och säker installation, vilket är grundläggande för att optimera din laddningsupplevelse och säkerställa en pålitlig drift.

Måste man ha 3-fas till laddbox?

Nej, det är inte nödvändigt att ha 3-fas till laddboxen. Det beror på laddboxens kapacitet och ditt elfords laddningsbehov. Vissa laddboxar fungerar på enfasig ström och kan tillgodose de flesta elfordons krav. Om ditt elfordon stödjer snabbladdning eller om du har flera elfordon som behöver laddas samtidigt, kan en 3-fasanslutning vara fördelaktig för att möta högre effektbehov och laddningshastigheter. Rådgöra med oss om den bästa lösningen för er.

Hur vet man om man behöver lastbalansering?

Om du märker att din huvudsäkring ofta går när flera stora apparater används samtidigt, som tvättmaskin, torktumlare och elbilsladdning, kan detta indikera behovet av lastbalansering för att hantera din elförbrukning effektivt. Att kontakta en kvalificerad elektriker för en bedömning av ditt specifika behov är rekommenderat för att säkerställa en säker och tillförlitlig elförsörjning i ditt hem.

Offertförfrågan