Solceller mot en blå himmel - Elarbete

Installation solceller

Montering av solceller – Effektiva installationer för hållbar energi

Välkommen till vårt expertteam för solceller i Sandviken och Gävle! Vi specialiserar oss på professionella installationer av solceller och solpaneler. Våra tjänster inkluderar allt från montering av solceller och kostnadsbedömning till rådgivning om installation på egen hand.

Vi hjälper både privatpersoner och fastighetsägare med montering och installation av solceller. Med vår hjälp kan du snabbt och kostnadseffektivt ta del av solenergins fördelar.

Montering av solceller - Elarbete

Vilken typ av solceller ska man ha?

Vilken typ av solceller du bör välja beror på dina specifika behov, fastighetens egenskaper och din budget. Det finns olika typer, inklusive monokristallina, polykristallina och tunnfilmssolceller, var och en med sina egna fördelar och kostnader. Det bästa alternativet för dig kan variera, så det är bäst att rådgöra med en expert som kan skräddarsy en lösning som passar bäst för din situation.

Vad ska man tänka på när man köper solceller?

  • Fastighetens egenskaper: Utvärdera din fastighets takläge, lutning och eventuella skuggande hinder. Dessa faktorer påverkar solcellernas effektivitet.
  • Kostnad och budget: Bestäm din budget och överväg kostnaden för både solcellerna och installationen. Kolla också om det finns eventuella ekonomiska incitament eller subventioner tillgängliga.
  • Installation: Hitta en pålitlig installatör med erfarenhet av solceller. De kan hjälpa dig med rätt placering och installation.
  • Garanti och underhåll: Kontrollera garantivillkoren för solcellerna och fråga om eventuell framtida underhåll.
  • Energiförbrukning: Analysera din fastighets energiförbrukning för att bestämma storleken på solcellssystemet du behöver.
  • Miljöpåverkan: Överväg den positiva miljöpåverkan och minskningen av koldioxidutsläpp som solceller kan erbjuda.
  • Lokala regler och tillstånd: Se till att du har rätt tillstånd och följer lokala regler och föreskrifter för installationen av solceller.

Installation Solceller – Måste man vara elektriker?

En vanlig fråga är om man måste vara elektriker för att installera solceller. Svaret är nej men om man vill vara säker på att få det gjort på korrekt sätt bör man tillfråga en certifierad elektriker. Vårt team består av certifierade experter som tar hand om allt från elanslutning till säkerhetskontroller. Du behöver inte vara en elektriker för att njuta av fördelarna med solceller, vi löser det!

Måste man ha bygglov för att sätta upp solceller?

I de flesta fall behöver du inte bygglov för att sätta upp solceller på ditt tak. Detta gäller i princip för småskaliga installationer. Vi hjälper dig med bygglovsfrågor och säkerställer att allt följer lokala regler och föreskrifter.

Får man bidrag för installation av solceller?

Det finns olika bidrag och subventioner tillgängliga för solcellinstallationer. Vi hjälper dig att navigera i dessa och se till att du får de förmåner du är berättigad till.

Måste man betala skatt för solceller?

Solceller ökar inte skattskyldigheten. Tvärtom minskar de dina energikostnader och möjliggör försäljning av överskottsel tillbaka till elnätet.


Kostnad att installera solceller

Sammanfattningsvis varierar kostnaden för att installera solceller beroende på ditt specifika projekt och dina behov. Vanligtvis kan du förvänta dig att det är en långsiktig investering med potentiellt stora besparingar på din elkostnad och en minskning av din miljöpåverkan.

Kontakta oss idag för att diskutera dina solcellsbehov i Sandviken och Gävle. Vi hjälper dig att dra nytta av den gröna energiomställningen samtidigt som du sparar pengar på din elräkning. Läs mer om solceller på Energimyndigheten.

Behöver du hjälp med andra elinstallationer som att installation av jordfelbrytaresmart belysninginstallera laddbox eller el-expertis vid renovering av badrum och kök så hjälper vi gärna till med det med!

Vi handlar från två olika grossister som tillhandahåller dom flesta fabrikat.

Offertförfrågan solceller