Installera solceller

Vi utför montering av solceller

Det finns mycket att tänka på innan du installerar dina solcellspaneler. Vilka behöver bli underrättade om dina planer och vilka har behörighet att utföra arbetet?

Vi hjälper privatpersoner och fastighetsägare med montering och installation av solceller. Hos oss får ni nyckelfärdiga anläggningar och vi sköter hela kedjan från projektering till montering. Arbetet utförs av elarbetes kompetenta elektriker.

Vilket typ av solcellspanel borde du välja?

Det finns många olika typer av solpaneler, men enskilda paneler som är monterade på lutande tak är fortfarande den mest vanliga typen i privata hem. Solpaneler kan också användas som tak – eller väggpaneler. Dessa kallas för integrerade solpaneler och hittas vanligast på större byggnader. Däremot skulle ett heltäckande tak också användas på mindre byggnader och då ersätta det vanliga takmaterialet. Det hade varit ett alternativ om du överväger att byta ut ditt nuvarande tak eller bygga ett nytt hus.

Vilka förhållanden kommer panelen utsättas för?

När du planerar är det viktigt att tänka på vilka förhållanden som finns och kan påverka hur mycket solljus som når panelerna. Finns det närliggande hus, träd, flaggor eller liknande hinder som kan blockera solen? Fundera på om små träd kan växa till stora under solcellernas livstid.

Finns det några planer på utveckling och bygg i området som kan påverka mängden solljus som når panelerna? Har du möjlighet att välja olika platser för bästa möjliga exponering under hela dagen?

Skulle du hellre maximera effekten som produceras under morgonen och eftermiddagen, eller skulle du hellre optimera placeringen utifrån energianvändningen i din fastighet, med en toppeffekt tidigt på kvällen?

Solceller monterade ovanpå byggnader kan också höja taklinjen och därmed förändra funktionen hos en byggnads snöskydd. En kontroll kan utföras för att se till att taket är tillgängligt för underhållsarbeten som snöröjning eller brandbekämpning med paneler monterade.

Hur lätt är det att komma åt taket för inspektion eller reparation? Finns det risk för brandskador på taket på grund av bristande tillträde?

Se till att ha ett tydligt svar på dessa frågor, men såklart hjälper vi dig med eventuella frågetecken.

Skicka in en kostnadsfri offertförfrågan så hör vi av oss så snabbt vi kan.

Vi handlar från två olika grossister som tillhandahåller dom flesta fabrikat.

Offertförfrågan solceller